Tartalom

 

Bemutatkozás

 

            Szeretettel üdvözölöm az Euritmia-Medic pomázi sebészeti rendelőjének honlapján.

 

 

 

 


 

 

 Néhány szóban rendelőnk előéletéről:

 

Az Euritmia-Medic Bt. 1998-ban alakult. Korábban budapesti telephelyén, az Arthro Komplex Gyógyközpontban sebészeti és baleseti sebészeti szaktanácsadást végeztünk és bizonyos alternatív gyógymódokat alkalmaztunk (méregtelenítő eljárásokat: böjt és fogyókúrák, kolon-hidroterápia, bélflóra felépítés, infra szauna, pulzáló elektromágneses terápia, allergia és candida vizsgálat és kezelés; akupunktúrát).

 

 

Pomázi sebészeti rendelőnket 2005. augusztus elsején nyitottuk meg, ahol általános sebészeti problémák vizsgálatával és kezelésével, valamint baleseti sebészeti konzultációval foglalkozunk. 
A festékes anyajegy kérdése napjainkban egyre fontosabbnak tűnik. Az anyajegy szempontjából jelentős tényező az iparosodás miatt fokozott mennyiségebn termelődő és ún. üvegházhatást okozó széndioxid. Az anyajegy tekintetében levegőszennyeződéssel együttjáró, a napfény károsító hatásait csökkentő ózon réteg elvékonyodása is lényeges, ami szintén korunk problémája. A fent említettek miatt a festékes anyajegy rendszeresen fokozott UV terhelésnek van kitéve, ami az anyajegy rákos elfajulásának legfontosabb okozója. Amennyiben a festékes anyajegy tarós UV sugárzásnak van kitéve igen agresszív, rosszindulatú, festéksejtekből kiinduló, gyakra életet veszélyeztető daganat az ún. melanoma malignum tud kialakulni.
A fentiek miatt rendkívüli jelentőséggel bír az anyajegy rendszeres bőrgyógyászati ellenőrzése és a legkisebb gyanú esetén annak eltávolítása és szövettani vizsgálata. Így idejében észlelhető és még a siker reményében kezelhető a festékes anyajegy területéből kiinduló melanoma.

 

Az aranyér technicizált korunkban szintén gyakrabban fordul elő. Az aranyér kialakulásához nagyban hozzájárul az ülő életmód miatt a végbélkörüli vénás hálózat rendszeres, tartós összenyomatása. A rostszegény étrend és a mozgáshiány miatt gyakori a székrekedéses hajlam, ami fokozza a végbélben és a körötte lévő szövetekben a nyomást, ezzel aranyér kialakulásához vezető visszértágulatot okozva. (Egy régi neves orvos professzor egyszer azt mondta: "Aranyér annál alakul ki, akit alul is nyom a szék meg felül is nyom a szék...") 
Az aranyér létrejöttéhez egyéb, a májon keresztüli vérátáramlás csökkenéséhez vezető probléma is hozzájárul, mint pl. számos májbetegség, terhesség, kismedencei, vagy végbelet érintő tumoros betegségek. A fentiekre való tekintettel aranyér kezelése esetén nem szabad elhanyagolni az okok kivizsgálását, hogy kizárhassuk az aranyér hátterében súlyosabb betegség meghúzódását. Aranyér kezelése során a vizsgálatok egyik alapját a végbél tükrözés, a rectoscopia jelenti, amikor kb. 20-30 cm-nyi bélszakaszt tudunk átnézni. Mivel az aranyér súlyos májbetegségek első jele is lehet, kezelése menetébe szükséges beiktatni hasi ultrahang és labor vizsgálatokat is.

Az aranyér kiváltásának okaihoz nagyrészt hasonlóak felelősek a visszér kiboltosulások, azaz a visszértágulat kialakulásáért is. A visszér -rendszerben uralkodó alacsony nyomás miatt a vér normális áramlásáért a rendszeres mozgás során fellépő izommunka és a jól működő billentyűk a felelősek. 
A mozgásszegény életmód miatt a visszér -ben lelassuló áramlás elősegíti a visszértágulat létrejöttét. A billentyűk elégtelen záródása a visszaáramló vér súlyánál fogva visszértágulat -ot okoz ill. azt súlyosbítja. Szintén visszértágulat alakulhat ki öröklött hajlam talaján is. Ilyenkor gyakran szövődnek egymással az aranyér és a visszér betegség. Tulajdonképpen mindkettő visszértágulat. A túlsúly szintén ront a helyzeten, nehezíti a visszér -ben a véráramlást, így a visszértágulat kezelése során a fogyókúrának is fontos szerep jut.

 

A benőtt - gyulladt köröm szintén sok embernek keseríti meg az életét. A benőtt - gyulladt köröm is egyre gyakrabban fordul elő, ezért a benőtt - gyulladt köröm problematikáját is tekinthetjük civilizációs betegségnek. Bár a benőtt - gyulladt köröm kialakulása először gyakran rossz körömvágási szokások okozzák, azonban a benőtt - gyulladt köröm rendszeres kiújulásában nagy jelentősége van a lábboltozat süllyedés és/vagy a szűk lábbelik miatt összetorlódó ujjaknak, a súlyproblémák miatti túlterhelésnek. A napjainkban túl sokat vagyunk cipőben, ami a lábboltozat süllyedés esélyének fokozása mellett olyan párás környezetben tartja a lábat, ahol a körömsánc és a körömlemez felpuhulása is hozzásegít a benőtt - gyulladt köröm kialakulásához.

 

bullet

elsődleges sebellátás,

bullet

krónikus sebek (lábszárfekély, sipolyozó csontvelő gyulladás) speciális kezelése,

bullet

"intelligens kötszerek" alkalmazásának betanítása,

bullet

kis kiterjedésű bőrelváltozások, pl.: festékes anyajegy, kásacsomó, zsírcsomó, szemölcs, tyúkszem eltávolítása - fájdalmatlan fagyasztásos eljárással is,

bullet

benőtt - gyulladt köröm szélének kimetszése, körömszabályozás spange technikával,

bullet

gerinc és ízületi bántalmak vizsgálata, kezelése,

bullet

számítógépes lábboltozat vizsgálat

bullet

egyedi talpbetét készítése

bullet

visszér -kezelés, visszértágulat kezelése, injekciós szkleroterápia,

bullet

aranyér kivizsgálás, végbéltükrözés (rectoscópia), aranyér kezelés gumigyűrűs ligatúra

bullet

emésztési és aranyér -panaszok kivizsgálása és kezelése,

bullet

gyógyszerek, kötszerek és gyógyászati segédeszközök orvosi vényre való felírása, stb. 

 

Szoros együttműködésünk keretében lehetőség van helyben :

 

bullet

festékes anyajegy esetén bőrgyógyászati konzílium igénybevételére

bullet

az orvosi vények beváltására.

Javaslataikat szívesen fogadjuk, hogy szolgáltatásaink színvonalát emeljük.

Kellemes környezetben, várakozás nélkül várjuk minden leendő paciensünket!