Tartalom

Bütyök és/vagy kalapácsujj kezelése

Boltozat süllyedés - számítógépes talpvizsgálat - egyedi talpbetét

 

 


A láb boltozatainak süllyedése, deformitása, vagy egyéb statikai zavara rendkívül sok panasz forrása lehet, ezért felderítése és mielőbbi kezelése igen fontos feladatunk. Ezt napjainkban már nem gipsz-mintavétellel, hanem számítógépes talpvizsgálat segítségével, a talp optikai letapogatásával végezzük, ami tiszta, gyors és precíz eljárás. A számítógépes talpvizsgálat alapján egyedileg az Ön lábára készíthető betét, mely korrigálja a lábboltozat statikai elváltozásait. A számítógépes talpvizsgálat során megállapítható a haránt és hossz boltozat süllyedése. A "ki/bedőlő boka" szintén felismerésre és mértékük megállapításra kerül a számítógépes talpvizsgálat menetében.

 

A képre kattintva megnézhet egy rövid video filmet a bütyök és/vagy kalapácsujj kezelése során is végzett számítógépes - podoscopos talpvizsgálatról.

 

 

 • A gerinc és a láb statikai zavarai boka-, térd-, csípő-, hát-, váll-nyak-, akár fejfájást is okozhatnak.
 • A számítógépes talpvizsgálat során, a számítógépes program segítségével állapítjuk meg lábának ortopédiai elváltozásait.
   
 • A számítógépes talpvizsgálat alatt önnek csak az a teendője, hogy mezítláb a műszerre álljon, a többi a szakember dolga.
   
 • A lábbetegségek nagy része megelőzhető vagy gyógyítható a megfelelő egyedi talpbetéttel!


Az egyedi talpbetét készítése és annak előnyei:

 

Az egyedi talpbetét készítésről az Újbuda TV. Egészségünkre c. műsorában Az egyedi talpbetét készítésről az Újbuda TV. Egészségünkre c. műsorában

 

 

 

 • A számítógépes talpvizsgálat alapján teljesen egyedileg az ön talpára készül.

 

 • Optimálisan biztosítja a láb alátámasztását, mivel a számítógépes talpvizsgálat pontosan mutatja, hol és milyen mértékű emelésekre van szükség.

 

 • Korrigálja a statikai elváltozásokat, mert a számítógépes talpvizsgálat során készült képből megállapítható a boltozatok állapota, a bokasüllyedés, a boka különböző irányú dőlése és ezek megszűntetését mind betervezik.

 

 • Eredményesen használható a bőrkeményedések, a sarokcsontkinövés, az öregbütyök, a kalapácsujj kezelésében és megelőzésében, hiszen ezeket azok a mechanikus nyomások okozzák, melyeket a számítógépes talpvizsgálat végzésekor kimutatunk.


 • Kellemes komfortérzetet biztosít viselőjének, a fáradt láb szinte megpihen rajta, hiszen a számítógépes talpvizsgálat alapján, az egyedi igényeknek megfelelően készül.


 • Könnyű, hajlékony, a legtöbb lábbelibe elhelyezhető, többféle alapanyagból készülhet.


 • Tartós használata megszabadítja önt számos láb-, térd- és derékpanasztól.

Sarok fájdalom lábboltozat süllyedés miattA sarokfájdalom az egyik leggyakoribb panasz a lábboltozat süllyedés esetén, amit az ún. talpi bőnye - plantar fascia - túlfeszülése miatt kialakuló csonthártya gyulladás okoz.