Tartalom

 

Drakula terápia 2013 karácsonyi akció

 

Ránctalanító "vámpír szérum kezelés", avagy "vámpír ill. Drakula terápia", vagy "PRP kezelés"

Újdonság a ránctalanító, bőrfiatalító kezelések palettáján, - a traumatológiában régóta ismert és alkalmazott - a páciens saját véréből előállított injekció alkalmazása. Napjaink népszerű sorozatai után, ahol a vérszívó vámpírok harapása az örök fiatalságot és halhatatlanságot eredményezi - így ezen eljárás elnevezése nemes egyszerűséggel "vámpírszérum kezelés" ill. "vámpír vagy Drakula terápia".

 

Magyarországon a Drakula terápia módszerével elért kiemelkedő eredményeink az egyedülálló Finn technológia alkalmazásának köszönhetők.

 

Mi az a "vámpírszérum vagy Drakula terápia"  és hogyan működik?           Ránctalanító Drakula terápia - Vámpírszérum kezelés

 

A "vámpírszérum vagy Drakula kezelés" lényege, hogy a páciens frissen levett, néhány ml-nyi véréből egy gyors eljárás segítségével a vérsejteket kivonjuk, ezzel ún. vérlemezkékben gazdag vérplazmát (prp. azaz Platelet Rich Plazma) állítunk elő. A Drakula terápia - PRP kezelés során ezt a szérumot injekciózzuk vissza a ráncok megszűntetésére, a bőr rugalmasabbá tételére.
A vérszérum kezelés ill. Drakula terápia egyszerre kétféle mechanizmussal segít a ráncok csökkentésében:

 • A Drakula terápia azonnal látható hatásként, megfelelő beadási mód mellett, némileg kiemeli a ráncokat, rögtön csökkentve a bőr egyenetlenségeit.
 • A Drakula terápia ugyanakkor a különböző hyaluronsav alapú injekciós kezelésekkel szemben 30-90 nap alatt kifejlődő, tartós hatásként beindítja ill. felgyorsítja a bőr megújulási folyamatait. A "vámpírszérum kezelés" során a vérplazmában lévő vérlemezkékből nagy mennyiségben felszabaduló növekedési faktornak nevezett fehérje természetű anyagot, hasznosítjuk, amely a kötőszövet és a bőr megújulásáért felelős. Ezt az átépülést rejuvenációnak is nevezzük. A Drakula terápia folyamata során gyakorlatilag új sejtek jönnek létre, átépülnek a bőr alatti kötőszövet rostjai, leváltva a már megöregedett, rugalmasságukat, folyadéktartalmukat vesztett rétegeket. Így a "vámpírszérum kezelés" ill. Drakula terápia végeredménye képen a bőr tartós, jelentős mértékű kisimulására számíthatunk.

 

A "vámpírszérum vagy Drakula terápia" előnyei

 

A "vámpírszérum kezelés - Drakula terápia " természetes és testazonos anyaggal történik, ami kizárja bárminemű allergiás reakció előfordulását.

A "vámpír-terápia" tartós hatású, az eddigi tapasztalatok alapján az első esztendőt követően, amikor bőrtípustól, életviteltől, életkortól függően 1-3 Drakula terápia végzésére is szükség lehet, 12-18 hónapig látható az eredménye.

Tartós hatásánál fogva a "vámpírszérum kezelés - Drakula terápia" fajlagosan sokkal olcsóbb a többi ránctalanító eljárásoknál, melyeket ugyanezen idő alatt 3-6x ismételni szükséges.

 

 

 

Drakula terápia: Leírás és betegtájékoztató

a saját vérszérum injekcióval történő bőrfeszesítő, ránctalanító kezeléshez

 

A betegtájékoztató tartalma:

 • 1. Mikor alkalmazható a "vámpírszérum vagy Drakula terápia", azaz saját vérszérum ill. prp. kezelés?
 • 2. Tudnivalók a Drakula terápia ill. prp. injekció alkalmazása előtt
 • 3. Hogyan történik a saját vérszérum kezelés vagy Drakula terápia?
 • 4. A Drakula terápia lehetséges mellékhatásai
 • 5. További információk

1. Mikor alkalmazható a "vámpírszérum vagy Drakula terápia", azaz a saját vérszérum ill. prp. kezelés?

·  A Drakula terápia ill. prp. kezelés felnőtteknél alkalmazható – 18 év felett – a testen előforduló, esztétikailag zavaró ráncok , mélyedések feltöltésére, így ezek mértékének csökkentésére, megszűntetésére. Mivel a saját vérszérum kezelés, vagy Drakula terápia hatásmechanizmusa jelentősen eltér az egyéb ráncfeltöltő terápiáktól, életkori felső határa elméletileg nincsen – szemben pl. a botox kezelés 65 éves korhatárával!

·  Mivel a "vámpírszérum vagy Drakula , prp. terápia" során a bőr szerkezete természetes úton átépül, kiválóan használható atrófizált, kissé besüppedt, ráncos felszínű hegek szebbé tételére.

·  A saját vérszérum, Drakula ill. prp. terápia új lehetőséget kínál a terhességi csíkok, vagy hirtelen növekedéssel, esetleg fogyással járó striák zavaró látványának csökkentésére. (Az elérhető eredmény minden esetben egyedi reakció függvénye, de javulás minden esetben várható.)

- Drakula terápia eredménnyel alkalmazható hajhullás megállítására a kopaszodás csökkentésére

- Drakula vagy PRP terápia segítséget nyújthat az ízületi kopásos és gyulladásos problémák, mint arthrosisok, tenisz, vagy golf könyök, Achilles ín gyulladás, PCP okozta degeneratív folyamatok, vállproblémák kezelésében.

- A regenerációs folyamatok felgyorsításával a Drakula terápia az ún. nem gyógyuló sebek gyógyításában is sikerrel alkalmazható.

 

2. Tudnivalók a Drakula terápia ill. prp. injekció alkalmazása előtt

Mivel Drakula terápia testazonos anyaggal történik, allergiás reakciótól nem kell tartani. Nem végzünk Drakula terápia kezelést, ha az injekció tervezett helyén valamilyen gyulladás, bőrfertőzés van, a kezelendő területen friss, felületes lágyrész sérülés esetén lázas betegségek alatt.

Terhesség és szoptatás:
Mivel a "vámpír szérum vagy Drakula terápia" saját anyaggal történik, nem tartalmaz vegyi adalékot, szükség esetén bátran alkalmazható terhességben, vagy szoptatás alatt is.

A Drakula terápia hatásai a gépjárművezetéshez és gépek üzemeltetéséhez szükséges képességekre:
A Drakula terápia ill. prp. kezelés nem befolyásolja negatívan a koncentrációs képességet, vagy a figyelmet, így sem a közlekedésben, sem a munkában semmilyen megszorítást nem kell alkalmazni.

 

3. Hogyan történik a saját vérszérum - prp. vagy Drakula terápia?

 

A Drakula terápia részére általában a könyök hajlatból, a kezelendő terület méretétől függően, kb. 10-20 ml. vénás vért veszünk, egy zárt vérvételi rendszer segítségével. Ezt követően a vér, sejtes elemeit, tehát a vörös vértesteket és a fehér vérsejteket, egy készülék segítségével elválasztjuk a kezeléshez használni kívánt vérszérumtól. Így hozzuk létre a Drakula terápia részére a prp-t (Platelet Rich Plazma) azaz a vérlemezkében gazdag plazmát. A Drakula terápia során a kész plazmát hajszál vékony tűvel fecskendezzük be a bőr alá.

 

Vákumos vérvétel Drakula terápia céljából        Ránctalanítás PRP - Vámpírszérum - Drakula terápia segítségével


A Drakula terápia azonnali hatása, a ráncok mélységének csökkenése, amit a vérszérum térkitöltő hatása eredményez. Az anyag egyenletes eloszlatását az orvos enyhe nyomással segíti, de utána ezt saját magának senki ne tegye!
A Drakula terápia ill. prp. kezelés legfontosabb hatása 6-12 hét alatt alakul ki. Drakula terápia során gyakorlatilag a bőr tényleges helyi megfiatalodásáról, a kötőszövetek teljes regenerációjáról, átépüléséről van szó. Ezt a plazmában lévő, ún. vérlemezkék által termelt, fehérje természetű anyag, a növekedési faktor sejtmegújító képessége eredményezi.
A Drakula terápia hatása a szokásos ráncfeltöltésekhez képest, e sejtmegújító képesség révén, többszöröse lehet, egyéni reakciótól függően akár 12-18 hónap is lehet.
Ha bármilyen további kérdése van a Drakula terápia alkalmazásával kapcsolatban, kérdezzen tőlünk bátran.

 

4. Lehetséges melléhatások a Drakula terápia során

A saját vérszérum ill. prp.- Drakula terápia kezeléssel jelentős, tartós és veszélyes mellékhatásokkal nem kell számolnunk. 

·  Általában a nem kívánt hatások a Drakula terápia esetén az injekció beadását követő első néhány napban alakulnak ki, és átmeneti jellegűek. Mint az minden injekció beadása kapcsán várható, a Drakula terápia injekció beadását követően fájdalom, feszülő érzés, kisebb duzzanat alakulhat ki. A tűszúrások nyoma, természetesen, 1-2 napig látható, közvetlenül a kezelés után apró vérző pöttyök formájában. Az érzékeny bőrűeknél a Drakula terápia esetén nem a szérum, de a tűszúrás maga enyhe bőrpírt és duzzanatot okozhat néhány órára, de az erre való hajlamról általában tud a páciens, mert a legkisebb karcolás is hasonló nyomot hagy rajta.

·  Mint bármilyen bőrön keresztüli behatolásnál, a Drakula terápia során is előfordulhat, ha csak minimális eséllyel is a gyulladás, fertőzés. Ennek megelőzése a gondos arc tisztítás és az orvos otthoni utókezelésre vonatkozó javaslatainak pontos betartása. Mivel az arc bőre gazdagon beerezett, előfordulhat, hogy egy kívülről nem látható hajszáleret véletlenül eltalálunk a Drakula terápia szúrása közben, ilyenkor egy nem kívánt kisebb bevérzés keletkezhet. Ez csak átmeneti esztétikai problémát okoz és – elsősorban – vitaminokkal és homeopátiás készítményekkel gyorsítható annak felszívódása.

 

5. További információk a Drakula terápia végzésével kapcsolatban

 

A "vámpírszérum vagy Drakula terápia" hatásának növelésére és a minél tökéletesebb eredmény elérése érdekében speciális utókezelést érdemes végezni. Ez célszerűen megfelelő felszereltségű és kellő jártassággal bíró kozmetikai szalonban történjen. A kozmetológia, a Drakula terápia hatására átépülő, bőr karbantartására és az elért eredmény minél hosszabb ideig való konzerválására ill. fokozására kiváló termékekkel és kezelésekkel rendelkezik.

Fontos azonban, hogy amíg a Drakula terápia során beadott PRP nem bomlik le, ami 2-3 hét, sem otthon, sem kozmetikusnál az arc melegítésével járó kezelés, pakolás, szolárium, szaunázás ne történjen! Ezek ugyanis meggyorsítják a Drakula terápia kapcsán beadott biológiailag aktív hatóanyagok lebomlását és így veszélyeztetik a végső eredményt. A Drakula terápia után három hét elteltével bármilyen kezelés végezhető.
A bőr öregedése és ezzel járó ráncosodása több tényezőre vezethető vissza, de ezek közül a legfontosabb az ún. szabad gyök-képződés okozta sejtműködési zavarok és a vízveszteség.   Az ún. agresszív szabad gyököket – amik a bőr rákos elváltozásait is okozzák – legnagyobb mennyiségben, a napfényben jelen lévő ultraibolya sugárzás hozza létre. Így ezek károsító hatása senki számára nem elkerülhető, bár jelentősen csökkenthető a megfelelő napozási és szolárium használati előírások betartásával. A fentiek miatt elmondható, hogy a "saját vérszérum, Drakul a terápia ill. prp. injekció" utókezeléseként, az ún. helyi és belsőleges, speciális vitamin szedéssel történő gyökfogó kezelés, a tartós ránctalanítás elengedhetetlen része. A helyi kezeléseket elsősorban a kozmetika, a vitamin adagolást a szakorvos végzi.

 • A bőr hidratáltságának, vízzel való feltöltésének – a lokális kezeléseken kívül – elengedhetetlen része a megfelelő mennyiségű, szájon át történő napi folyadékbevitel, ami optimálisan 25-30 ml/tskg. Ezt a vendégeknek saját maguknak kell betartani, hogy a Drakula terápia eredményes és látványos legyen!

 

Bőrfiatalítás "Drakula" vagy PRP terápia segítségével

 

A "vámpír szérum" - "Drakula" - ill. PRP terápia leggyakrabban és leglátványosabban a bőr fiatalításban alkalmazható. Ilyenkor a vérlemezkében gazdag saját vérplazma bőrátépítő, megújulást serkentő hatását használjuk ki.

Bár a plasztikai eljárások esetében legtöbbünknek az arc bőrén végzett beavatkozások jutnak eszébe, gyakran érdemes a nyakat, a dekoltázst vagy a kézfejeket is kezelni, ugyanis e területeken is jól látható a ráncosodás, a bőr megereszkedése, tónusvesztése.

Bár a "vámpír szérum" vagy "Drakula terápia" során a beadott saját, vérlemezkében gazdag plazma, némi töltő hatással is bír, az eljárás lényege egy biológiai folyamat beindítása ill. serkentése. Éppen ezért a látható eredmény kialakulásáig türelemmel kell lenni, akár négy - tizenkét hétre is szükség lehet!

A bőr ráncosodása és a mimikai izmok miatti  redők kialakulása között alapvető különbség van, így a kezeléstől várható eredmény is más és más.

 • A bőr öregedéséből fakadó ráncokat a külsőhatások - mint UV sugárzás, dohányzás - miatt kialakuló ún. agresszív szabad gyökök kötőszöveti rostokat károsító hatása okozza. Amennyiben a bőr átépülése a Drakula terápia segítségével kellően felgyorsítható, néhány kezelés után látványosan javítható annak rugalmassága, feszessége.
 • A mimikai izmok működése törvényszerűen redőket hoz létre arcunkon, így a megszokott grimaszok, mimika, vagy rossz látás miatti hunyorgás, tartósan erőteljesebb árkokat, ráncokat eredményez. Ezek "Drakula terápia"-val történő csökkentése több kezelést és nagyobb türelmet igényel, de lehetséges.
 • Az orrszárnyak és a száj zúgok között húzódó ún. nasolabialis redő esetében azt is tudnunk szükséges, hogy az orca bőralatti zsírszövetben gazdag bőre itt találkozik a száj mozgásainak követésére alkalmazkodott, gyakorlatilag zsír  alábélelés nélküli szájkörüli bőrterülettel. Ezért itt mindenkinél jól látható redő van, melyet azonban az orca feszességének, tónusának csökkenése ill. az arc típusa - elsősorban a járomcsont ívének mértéke - jelentősen befolyásol. Az arccsont kiemelő hatását természetesen nem tudjuk a "vámpír szérum kezelés"-sel ill. a Drakula terápia segítségével befolyásolni, de az orca bőrének feszesebbé tételével csökkenthetjük a két terület szembetűnő határvonalát.

 

 • Arc ránctalanító PRP - Drakula terapia-s kezelése

 

Az arc régiós beosztása a Drakula terápia alkalmazásához

 

 

A plasztikai sebészetben az arcot több, kisebb-nagyobb régióra szokás osztani, így járunk el a PRP, vagy "Drakula terápia" során is. A kezelések árát általában a régiók száma szabja meg.

 1. homlok
 2. szemöldökök közötti terület
 3. szemek környéke
 4. orcák
 5. száj környéke

A nyak, a dekoltázs, ill. a végtagokon a felkarok vagy a kézhátak szintén egy-egy régiót jelentenek. Saját praxisunkban a Drakula terápia során a páros régiókat egynek szoktuk tekinteni.

 

 

A Drakula vagy PRP terápia erős regeneráló hatása miatt sikerrel alkalmazható a különböző eredetű hajhullásos panaszok kezelésére is.

A hajhullásnak vagy a gyengébb hajnak számos oka lehet – vitamin, vagy ásványi anyag hiány, hormonális eltérések, gombás problémák, szervezeti gennyes gócok, bizonyos gyógyszeres kezelések – de sokszor beszélünk idiopátiás, azaz ismeretlen eredetű hajhullásról. Bármelyik ok áll is azonban a háttérben, a haj megritkulásának közvetlen okozója a hajhagymák anyagcsere zavara, később pusztulása.Hajhullás kezelése - PRP terápia

A reklámokban számos csodálatos készítményt kínálnak, amelyek az egészséges osztódásra képes hajhagymák működését segíthetik, azonban a károsodott anyagcseréjűek már nem képesek megfelelően hasznosítani azokat.
A saját vérből előállított PRP bejuttatása a hajas fejbőrbe, a hajhagymák mélységéig, esélyt ad a meglévő hajszálak megerősítésére, és a még nem teljesen elpusztult hajhagymák működésének regenerációjára és ezzel a megritkult haj ismételt besűrűsödésére. A „Drakula terápia” során ugyanis koncentráltan juttatjuk a még, vagy működési zavarok miatt átmenetileg inaktív hajhagymák köré a szaporodásukat és működésüket serkentő saját, ún. növekedési faktorokat. A hajhullás, kopaszodás miatt végzett „Drakula” vagy PRP terápia kúra szerű alkalmazásakor belsőleges támogatásként mindig bizonyos vitaminokat is szükséges szedni: ezek aminosavak és kollagén készítmények. Az eredmény néhány hónapon belül szemmel látható, először lelassul a hajvesztés üteme, majd megjelennek az új hajszálkezdemények.Hajhullás kezelése-Drakula terápia
Az első évben szükséges lehet a Drakula terápia megismétlésére, utána az egyéni igény és állapot függvényében dönthető el van-e szükség folytatásra.

 

 

Az acne-s arcbőr kezelése

vámpír szérum - Drakula - PRP terápia segítségével

 

Míg tizenéves korban a hormonális érés következtében gyakori a bőr pattanásokkal járó gyulladása - a legtöbb fiatalt már ez is nagyon zavarja -, de sokaknál a bőr anyagcseréje tartósan kisiklik, ill. az ifjúkori acne csúnya, heges nyomokat hagy az arcon. A PRP kezelés segítségével sokat javíthatunk a komoly flusztrációt is eredményező acne-s problémákon:

 

Acnes arcbőr kezelése PRP - Drakula terápia-val

 

 • a torzító göbösödés és gyulladás időszakában javítható a bőr zsíranyagcseréje
 • amikor elsősorban a besüppedt hegek okoznak esztétikai problémát, a bőrmegújító Drakula terápia - dermabrázióval kombinálva - apránként segít átépülni és kisimulni a heges bőrfelületeket

Az acne-s arcbőr általában gyakoribb kezelést ígényel az első időszakban: érdemes a 3-4 hetente végzett dermabrázió (bőrcsiszolás) mellett 6-8 hetente PRP terápiát végeztetni.

 

 

 

Stria és hegkezelés Drakula / PRP / vámpír terápia - val

 

A saját vérszérum kezelés, vagy Drakula terápia, a ráncok csökkentésén túl, egyéb gyakori, sokakat érintő és joggal zavaró bőrprobléma enyhítésére, eltüntetésére is alkalmazható.
A csúnyán gyógyult sérülések, vagy műtétek utáni hegek, az ún. másodlagosan gyógyult sebek, vagy a hipertrófiás hegek korrekciójában is segítségünkre van a saját vérszérum, Drakula ill. prp. terápia. E hegekre jellemző, hogy az ideális, vékony, vonalas, fehér hegvonal helyett, kiszélesedett, kezdetben elődomborodó, rózsaszínű, vagy lilás árnyalatú hegszövet képződik, mely hónapok, évek múltán ráncos felszínnel a bőr szintjébe visszasüllyed.
A szülés után, a jelentősebb testsúlyváltozás ill. erőteljes növekedés kapcsán kialakuló striák szintén nagyon zavaróak és sokakban gátlásokat okoznak. Ezekben az esetekben megváltozik, elgyengül a bőr eredeti szerkezete, mint a jégtáblákon létrejövő rianások, a rugalmas kötőszöveti rostok arányának erőteljes csökkenése miatt, szétcsúsznak a bőr felületes rétegei.

 

 Stria és heg PRP, Drakula terápia-s kezelése 

 

Hatékony kezelés a csúnya hegek és a hasfali, vagy combtájéki striák esetén, csak a bőr szerkezetének visszaépítésével, a rétegek megújításával képzelhető el. A striák vagy terhességi csíkok esetében, a kiterjedtségtől függően, több, egymást követő "vámpír vagy Drakula-terápia" is szükséges lehet. Ilyenkor – speciális érzéstelenítő krémmel történő fájdalomcsillapítás mellett - számos apró szúrással, minden egyes stria alá saját vérplazma ill.prp. injekciót adunk.
Az bőr öregedésével járó ráncoktól eltérően, amennyiben az életmód ill. élettani okok megszűnnek, megfelelő eredmény elérése esetén, nem szükséges évekig tartó terápia.
Az idősült hegek és striák, terhességi csíkok "vámpírszérum vagy Drakula" kezelésekor is minden esetben szükséges a speciális kozmetikumokkal történő utókezelés és a szervezet, valamint a bőr kellő hidratálása!

 

Drakula - PRP terápia a lábszárfekély kezelésében

 

Drakula - PRP - vámpírszérum terápia a lábszárfekély kezelésében - alapfogalmak

 

 

Lábszárfekély (ulcus cruris) és egyéb elhelyezkedésű fekélyes problémák számos ember mindennapjait keserítik meg, fájdalmat, bűzös váladékozást és ezáltal szociális problémákat okozva. Néhány, elsődlegesen fertőzéses eredetű, krónikussá váló sebet kivéve, a lábszárfekély (ulcus cruris) és az egyéb elhelyezkedésű fekélyek különböző okokra visszavezethető keringési zavar talaján alakulnak ki. Így megkülönböztetünk:

 

 • verőeres
 • visszeres
 • mikrocirkulációs (hajszáleres)
 • kevert

 

keringési zavar alapján létrejött fekélyeket. A legújabb elnevezés szerint a hat hét alatt gyógyhajlamot nem mutató pl. lábszárfekély neve: nem gyógyuló seb. A fentebb említett lábszárfekély (ulcus cruris) minden formája, keringési eredetétől függetlenül a nem gyógyuló seb kategóriájába tartozik.

A verőeres lábszárfekély a különböző érszűkületes betegségek szövődményeként alakul ki, a visszeres típusú lábszárfekély elsősorban a visszértágulat következtében létrejövő vénás pangás következménye. A mikrocirkulációs és kevert keringési zavarok legismertebb képviselői a tartós nyomásnak kitett területeken, főképp keresztcsont és sarkak fölött kialakuló felfekvések az ún. decubitusok.

 

 

Drakula - PRP - vámpírszérum terápia a lábszárfekély kezelésében - kezelési lehetőségek

 

 

A lábszárfekély és az egyéb nem gyógyuló sebek kezelésében a legfontosabb tényező a kiváltó ok megszűntetése, amennyiben ez lehetséges:

 • verőeres szűkület esetében gyógyszeres és infúziós értágítás és vérhígítás, valamint súlyosabb esetben érsebészeti műtéti megoldások, mint érpótlás, műér beültetés, tágító kosarak beültetése
 • visszértágulat kapcsán kialakult lábszárfekély szintén részben gyógyszeres, a visszerek falának rugalmasságát és szakítószilárdságát javító készítményekkel, vitaminokkal, valamint a kórosan kitágult, pangó vérrel teli vénák kikapcsolása a keringésből műtéti, vagy injekciós szkleroterápia módszerével
 • a felfekvések oki kezelése a szisztémás keringés támogatásból, a modern szemléletű betegápolásból, a korrekt, rendszeres mozgatásból, forgatásból és gyógytornából, az igényeknek megfelelő táplálásból tevődnek össze.
 • természetesen az alapbetegség tisztázása ill.. kezelése is elengedhetetlen, pl. a vércukorszint ellenőrzése és beállítása

 

A kombinált drakula - PRP - vámpírszérum és intelligens kötszer alkalmazásával végzett terápia elsősorban a seb sarjadzási fázisában ad új, hatékony kezelési lehetőséget azáltal, hogy a sebgyógyulásban elengedhetetlen és a sebváladékkal természetesen is kiválasztott ún. növekedési faktorokat koncentráltan visszük a sebfelszínre. A kezelés lényege, hogy  páciens saját véréből előállított és megalvasztott, vérlemezkében gazdag plazmalepényt a sebüregbe helyezzük, majd ezt intelligens kötszerrel fedjük.

A lábszárfekély és egyéb nem gyógyuló sebek ugyanakkor sajátos szemléletű helyi sebkezelést igényelnek, mellyel esélyt teremthetünk a sebgyógyuláshoz ill. jelentősen csökkenthetjük e beteg szenvedéseit. A modern sebkezelési trend a seb által termelt, annak gyógyulásában szerepet játszó sebváladék helyben tartását lehetővé tevő ún. nedves sebkezelési módszer.

Lásd a részleteket az Intelligens kötszerek címszó alatt.

 

 

Drakula - PRP - vámpírszérum terápia a lábszárfekély kezelésében - kombinált drakula terápia

 

 

A lábszárfekély ill. "nem gyógyuló sebek" gyógyulási folyamatában négy fő fázist különböztetünk meg, ezek:

 

 • elhalási vagy necroticus szak, amikor kialakul a keringési zavar mértékétől függő mélységű szövetelhalás
 • váladékozási vagy exudatios szak, amikor jelentős mennyiségű, bűzös sebváladék termelődik és ürül
 • sarjadzási vagy granulatios szak, amikor az elhalt szövetek helyét érdús, ún. granulációs szövet tölti ki
 • hámosodási vagy epithelisatios szak, amikor a környező lágyrészekig feltöltődött seb felszínén új bőr képződik

 

       

   

 

Az intelligens kötszerek alkalmazásával kombinált darkula - PRP - vámpírszérum - Drakula terápia a sebgyógyulás sarjadzási fázisában tudja a lábszárfekély ill. nem gyógyuló sebek kezelését segíteni azáltal, hogy a sebgyógyulás folyamatában természetes, a sebváladékkal kiválasztott ún. növekedési faktorokat koncentrált formában a sebfelszínre juttatjuk. A lábszárfekély kezelése során a pácienstől levett friss,  kis mennyiségű vérből előállított és megalvasztott vérlemezkében gazdag plazma-lepény helyezünk a sebüregbe, majd intelligens kötszerrel fedjük le. E kombináció jelentősen felgyorsíthatja a lábszárfekély gyógyulását. A kötéscserék miatt a kezelés kúraszerűen történik, általában két hetente helyezünk új drakula - PRP lepényt a sebfelszínre.

 

Drakula - Vámpírszérum - PRP terápia az ízületi bántalmak kezelésében

 

A baleseti sebészetben már évtizedekkel ezelőtt kezdtük használni a saját vér kezelést. Általában inak körüli gyulladások megszűntetésére, műtétet nem igénylő szalag szakadások és fedett izomsérülések, valamint nehezen, vagy nagyon lassan, szövődményesen forradó csonttörések gyógyulásának felgyorsítására alkalmaztuk. A kezdeti időben még nem volt ismert a hatásmechanizmus, a saját vér injekciót kizárólag azokra a megfigyelésekre támaszkodva végeztük, hogy bizonyos sérülések eredményesebben és gyorsabban gyógyultak, ha bevérzés alakult ki körülöttük. Ha vérömleny nem képződött, vagy azt túl hamar sebészileg eltávolítottuk, a regeneráció sokkal lassabbá vált.
Napjainkban már tisztában vagyunk vele, hogy a fent leírtak nem a vérhez, hanem annak csak bizonyos alkotóelemeihez köthetők. A sejtes elemektől mentes vérplazmában, a véralvadásért is felelős ún. vérlemezkék által termelt citokin, az ún. növekedési faktor nevű fehérje a tulajdonképpeni hatóanyag...

 

Tenisz és golf könyök PRP kezelése   Sokízületi gyulladás PRP kezelése

 

Ízületi Drakula - vámpírszérum - PRP kezelés budapesti mozgásszervi kezelésekre szakosodott rendelőnkben, az Arthro Komplex Gyógyközpont - ban folyik. További részletekért látogassa meg a budapesti gyógyközpont honlapját.

 

Térd ízületi kopás miatt végzett PRP - ízületi Drakula terápia

 

Az átlépéshez kattintson  ide.

 

  

 

Ide kattintva elolvashatja az Ön által a "vámpírszérum kezelés vagy Drakula terápia"-t megelőzően aláírandó, a beavatkozásba beleegyező nyilatkozatot. Amennyiben kérdése lenne, azt időben fel tudja tenni, akár e-mail-ben is.

 

Dr. Gajdos Gábor sebész, traumatológus