Tartalom

Bőrfiatalítás "Drakula" vagy PRP terápia segítségével

 

A "vámpír szérum" - "Drakula" - ill. PRP terápia leggyakrabban és leglátványosabban a bőrfiatalításban alkalmazható. Ilyenkor a vérlemezkében gazdag saját vérplazma bőrátépítő, megújulást serkentő hatását használjuk ki.

Bár a plasztikai eljárások esetében legtöbbünknek az arc bőrén végzett beavatkozások jutnak eszébe, gyakran érdemes a nyakat, a dekoltázst vagy a kézfejeket is kezelni, ugyanis e területeken is jól látható a ráncosodás, a bőr megereszkedése, tónusvesztése.

Bár a "vámpír szérum" vagy "Drakula terápia" során a beadott saját, vérlemezkében gazdag plazma, némi töltő hatással is bír, az eljárás lényege egy biológiai folyamat beindítása ill. serkentése. Éppen ezért a Drakula terápia során a látható eredmény kialakulásáig türelemmel kell lenni, akár négy - tizenkét hétre is szükség lehet!

A bőr ráncosodása és a mimikai izmok miatti  redők kialakulása között alapvető különbség van, így a kezeléstől várható eredmény is más és más.

  • A bőr öregedéséből fakadó ráncokat a külsőhatások - mint UV sugárzás, dohányzás - miatt kialakuló ún. agresszív szabad gyökök kötőszöveti rostokat károsító hatása okozza. Amennyiben a bőr átépülése a Drakula terápia segítségével kellően felgyorsítható, néhány kezelés után látványosan javítható annak rugalmassága, feszessége.
  • A mimikai izmok működése törvényszerűen redőket hoz létre arcunkon, így a megszokott grimaszok, mimika, vagy rossz látás miatti hunyorgás, tartósan erőteljesebb árkokat, ráncokat eredményez. Ezek "Drakula terápia"-val történő csökkentése több kezelést és nagyobb türelmet igényel, de lehetséges.
  • Az orrszárnyak és a száj zúgok között húzódó ún. nasolabialis redő esetében azt is tudnunk szükséges, hogy az orca bőralatti zsírszövetben gazdag bőre itt találkozik a száj mozgásainak követésére alkalmazkodott, gyakorlatilag zsír-  alábélelés nélküli szájkörüli bőrterülettel. Ezért itt mindenkinél jól látható redő van, melyet azonban az orca feszességének, tónusának csökkenése ill. az arc típusa - elsősorban a járomcsont ívének mértéke - jelentősen befolyásol. Az arccsont kiemelő hatását természetesen nem tudjuk a "vámpír szérum kezelés"-sel befolyásolni, de az orca bőrének feszesebbé tételével csökkenthetjük a két terület szembetűnő határvonalát.

 

  • Arc ránctalanító PRP - Drakula terapia-s kezelése

 

Az arc régiós beosztása

 

 

A plasztikai sebészetben az arcot több, kisebb-nagyobb régióra szokás osztani, így járunk el a PRP, vagy "Drakula terápia" során is. A kezelések árát általában a régiók száma szabja meg.

  1. homlok
  2. szemöldökök közötti terület
  3. szemek környéke
  4. orcák
  5. száj környéke

A nyak, a dekoltázs, ill. a végtagokon a felkarok vagy a kézhátak szintén egy-egy régiót jelentenek a Drakula terápia esetében is. Saját praxisunkban a páros régiókat egynek szoktuk tekinteni.