Tartalom

Bőrfiatalítás

Stria és hegkezelés

Acnés arcbőr kezelése

Ízületek PRP kezelése

 

Drakula terápia: Leírás és betegtájékoztató

a saját vérszérum injekcióval történő bőrfeszesítő, ránctalanító kezeléshez

 

A betegtájékoztató tartalma:

  • 1. Mikor alkalmazható a "vámpírszérum vagy Drakula", azaz saját vérszérum ill. prp. terápia?
  • 2. Tudnivalók a saját vérszérum, Drakula terápia ill. prp. injekció alkalmazása előtt
  • 3. Hogyan történik a saját vérszérum vagy Drakula terápia?
  • 4. Lehetséges mellékhatások vámpírszérum kezelés, ill. Drakula terápia alkalmazásakor
  • 5. További információk

 

1. Mikor alkalmazható a "vámpírszérum vagy Drakula", azaz saját vérszérum ill. prp. terápia?

·  A saját vérszérum, Drakula terápia ill. prp. kezelés felnőtteknél alkalmazható – 18 év felett – a testen előforduló, esztétikailag zavaró ráncok , mélyedések feltöltésére, így ezek mértékének csökkentésére, megszűntetésére. Mivel a saját vérszérum kezelés hatásmechanizmusa jelentősen eltér az egyéb ráncfeltöltő terápiáktól, életkori felső határa elméletileg nincsen – szemben pl. a botox kezelés 65 éves korhatárával!

·  Mivel a "vámpírszérum vagy Drakula , prp. terápia" során a bőr szerkezete természetes úton átépül, kiválóan használható atrófizált, kissé besüppedt, ráncos felszínű hegek szebbé tételére.

·  A saját vérszérum, Drakula  ill. prp. terápia új lehetőséget kínál a terhességi csíkok, vagy hirtelen növekedéssel, esetleg fogyással járó striák zavaró látványának csökkentésére. (Az elérhető eredmény minden esetben egyedi reakció függvénye, de javulás minden esetben várható.)

 

2. Tudnivalók a Drakula terápia ill. prp. injekció alkalmazása előtt

Mivel a Drakula terápia / PRP kezelés testazonos anyaggal történik, allergiás reakciótól nem kell tartani. Nem végezhető drakula terápia, ha az injekció tervezett helyén valamilyen gyulladás, bőrfertőzés van, a kezelendő területen friss, felületes lágyrész sérülés esetén lázas betegségek alatt.

Terhesség és szoptatás:
Mivel a "vámpír szérum kezelés, vagy Drakula terápia" saját anyaggal történik, nem tartalmaz vegyi adalékot, szükség esetén bátran alkalmazható terhességben, vagy szoptatás alatt is.

A drakula terápia hatásai a gépjárművezetéshez és gépek üzemeltetéséhez szükséges képességekre:
A drakula terápia ill. prp. kezelés nem befolyásolja negatívan a koncentrációs képességet, vagy a figyelmet, így sem a közlekedésben, sem a munkában semmilyen megszorítást nem kell alkalmazni.

 

3. Hogyan történik a saját vérszérum, Drakula terápia ill. prp. kezelés?

 

Általában a könyök hajlatból, a kezelendő terület méretétől függően, kb. 10-20 ml. vénás vért veszünk, egy zárt vérvételi rendszer segítségével. Ezt követően a vér, sejtes elemeit, tehát a vörös vértesteket és a fehér vérsejteket, egy készülék segítségével elválasztjuk a kezeléshez használni kívánt vérszérumtól. Így hozzuk létre a prp-t (Platelet Rich Plazma) azaz a vérlemezkében gazdag plazmát, ami a Drakula terápia alapanyaga. A kész plazmát hajszál vékony tűvel fecskendezzük be a bőr alá.

 

Vákumos vérvétel Drakula terápia céljából        Ránctalanítás PRP - Vámpírszérum - Drakula terápia segítségével


A Drakula terápia azonnali hatása, a ráncok mélységének csökkenése, amit a vérszérum térkitöltő hatása eredményez. Az anyag egyenletes eloszlatását az orvos enyhe nyomással segíti, de utána ezt saját magának senki ne tegye!
A saját vérszérum. Drakula terápia ill. prp. kezelés legfontosabb hatása 6-12 hét alatt alakul ki. Gyakorlatilag a bőr tényleges helyi megfiatalodásáról, a kötőszövetek teljes regenerációjáról, átépüléséről van szó. Ezt a plazmában lévő, ún. vérlemezkék által termelt, fehérje természetű anyag, a növekedési faktor sejtmegújító képessége eredményezi.
A Drakula terápia hatása a szokásos ráncfeltöltésekhez képest, e sejtmegújító képesség révén, többszöröse lehet, egyéni reakciótól függően akár 12-18 hónap is lehet.
Ha bármilyen további kérdése van a Drakula terápia alkalmazásával kapcsolatban, kérdezze orvosát.

 

4. Lehetséges melléhatások a Drakula terápia során.

A saját vérszérum, Drakula terápia ill. prp. kezeléssel jelentős, tartós és veszélyes mellékhatásokkal nem kell számolnunk. 

·  Általában a nem kívánt hatások a Drakula terápia alkalmazását követő első néhány napban alakulnak ki, és átmeneti jellegűek. Mint az minden injekció beadása kapcsán várható, a Drakula terápia injekció beadását követően fájdalom, feszülő érzés, kisebb duzzanat alakulhat ki. A tűszúrások nyoma, természetesen, 1-2 napig látható, közvetlenül a Drakula terápia után apró vérző pöttyök formájában. Az érzékeny bőrűeknél nem a szérum, de a tűszúrás maga enyhe bőrpírt és duzzanatot okozhat néhány órára, de az erre való hajlamról általában tud a páciens, mert a legkisebb karcolás is hasonló nyomot hagy rajta.

·  Mint bármilyen bőrön keresztüli behatolásnál, a saját vérszérum kezelésnél ill. Drakula terápia végzésénél is előfordulhat, ha csak minimális eséllyel is a gyulladás, fertőzés. Ennek megelőzése a gondos arc tisztítás és az orvos otthoni utókezelésre vonatkozó javaslatainak pontos betartása. Mivel az arc bőre gazdagon beerezett, előfordulhat, hogy egy kívülről nem látható hajszáleret véletlenül eltalálunk a szúráskor, ilyenkor egy nem kívánt kisebb bevérzés keletkezhet a Drakula terápia során. Ez csak átmeneti esztétikai problémát okoz és – elsősorban – vitaminokkal és homeopátiás készítményekkel gyorsítható annak felszívódása.

 

5. További információk

 

A "vámpírszérum kezelés vagy Drakula terápia" hatásának növelésére és a minél tökéletesebb eredmény elérése érdekében speciális utókezelést érdemes végezni. Ez célszerűen megfelelő felszereltségű és kellő jártassággal bíró kozmetikai szalonban történjen. A kozmetológia, a Drakula terápia hatására átépülő, bőr karbantartására és az elért eredmény minél hosszabb ideig való konzerválására ill. fokozására kiváló termékekkel és kezelésekkel rendelkezik.

Fontos azonban, hogy amíg a Drakula terápia során beadott PRP nem bomlik le, ami 2-3 hét, sem otthon, sem kozmetikusnál az arc melegítésével járó kezelés, pakolás, szolárium, szaunázás ne történjen! Ezek ugyanis meggyorsítják a beadott biológiailag aktív hatóanyagok lebomlását és így veszélyeztetik a végső eredményt. A Drakula terápia után három hét elteltével bármilyen kezelés végezhető.
A bőr öregedése és ezzel járó ráncosodása több tényezőre vezethető vissza, de ezek közül a legfontosabb az ún. szabad gyök-képződés okozta sejtműködési zavarok és a vízveszteség.   Az ún. agresszív szabad gyököket – amik a bőr rákos elváltozásait is okozzák – legnagyobb mennyiségben, a napfényben jelen lévő ultraibolya sugárzás hozza létre. Így ezek károsító hatása senki számára nem elkerülhető, bár jelentősen csökkenthető a megfelelő napozási és szolárium használati előírások betartásával. A fentiek miatt elmondható, hogy a "saját vérszérum, Drakula terápia ill. prp. injekció" utókezeléseként, az ún. helyi és belsőleges, speciális vitamin szedéssel történő gyökfogó kezelés, a tartós ránctalanítás elengedhetetlen része. A helyi kezeléseket elsősorban a kozmetika, a vitamin adagolást a szakorvos végzi.

  • A Drakula terápia után a bőr hidratáltságának, vízzel való feltöltésének – a lokális kezeléseken kívül – elengedhetetlen része a megfelelő mennyiségű, szájon át történő napi folyadékbevitel, ami optimálisan 25-30 ml/tskg. Ezt a vendégeknek saját maguknak kell betartani!

 

Ide kattintva elolvashatja az Ön által a "vámpírszérum kezelés vagy Drakula terápia"-t megelőzően aláírandó, a beavatkozásba beleegyező nyilatkozatot. Amennyiben kérdése lenne, azt időben fel tudja tenni, akár e-mail-ben is.

 

Dr. Gajdos Gábor sebész, traumatológus