Tartalom

A Drakula vagy PRP terápia erős regeneráló hatása miatt sikerrel alkalmazható a különböző eredetű hajhullásos panaszok kezelésére is.

A hajhullásnak vagy a gyengébb hajnak számos oka lehet – vitamin, vagy ásványi anyag hiány, hormonális eltérések, gombás problémák, szervezeti gennyes gócok, bizonyos gyógyszeres kezelések – de sokszor beszélünk idiopátiás, azaz ismeretlen eredetű hajhullásról. Bármelyik ok áll is azonban a háttérben, a haj megritkulásának közvetlen okozója a hajhagymák anyagcsere zavara, később pusztulása.Hajhullás kezelése - PRP terápia

A reklámokban számos csodálatos készítményt kínálnak, amelyek az egészséges osztódásra képes hajhagymák működését segíthetik, azonban a károsodott anyagcseréjűek már nem képesek megfelelően hasznosítani azokat.
A saját vérből előállított PRP bejuttatása a hajas fejbőrbe, a hajhagymák mélységéig, esélyt ad a meglévő hajszálak megerősítésére, és a még nem teljesen elpusztult hajhagymák működésének regenerációjára és ezzel a megritkult haj ismételt besűrűsödésére. A „Drakula terápia” során ugyanis koncentráltan juttatjuk a még, vagy működési zavarok miatt átmenetileg inaktív hajhagymák köré a szaporodásukat és működésüket serkentő saját, ún. növekedési faktorokat.

Annak eldöntésére, hogy vannak-e élő hajhagymák, így érdemes-e a kezeléseket elvégezni mindenképpen ajánlott szövettani vizsgálatra mintát venni. Ez általában 7-14 nap alatt elkészül.

A hajhullás vagy foltos kopaszodás esetén sokkal hatékonyabb lesz a Drakula terápia, ha azt Guna MD kollagén mesoterápiával kombináljuk.


  A hajhullás, kopaszodás miatt végzett „Drakula” vagy PRP terápia kúra szerű alkalmazásakor belsőleges támogatásként mindig bizonyos vitaminokat is szükséges szedni: ezek aminosavak és kollagén készítmények. Az eredmény néhány hónapon belül szemmel látható, először lelassul a hajvesztés üteme, majd megjelennek az új hajszálkezdemények.Hajhullás kezelése-Drakula terápia
Az első évben szükséges a kezelést többször megismételni, utána az egyéni igény és állapot függvényében dönthető el van-e szükség folytatásra.