Tartalom

Cryoterápia - Cryo sebészet

 


A cryoterápia - cryo sebészet azt jelenti, hogy az eltávolítani kívánt szöveteket, azok fagyásáig hűtjük folyékony nitrogénnel. A cryoterápia - cryo sebészet során a megfagyasztott bőrfüggelékek elpusztulnak. A cryoterápia - cryo sebészet ezzel a bőr újdonképződésének lehetőségét teremti meg.


A cryoterápia - cryo sebészet olyan speciális eljárás, mely alkalmas szemölcsök, zavaró hegek, tűzfoltok, tetoválás fájdalom mentes eltávolítására.


A cryoterápia - cryo sebészet helyet kap a proctológiában - más néven végbél sebészetben - is. A cryoterápia - cryo sebészet alkalmazható az aranyerek kezelésében, valamint a végbél körüli ún. hegyes függöny eltávolításában.


Mivel érzéstelenítést sem igényel, a cryoterápia - cryo sebészet gyermekek kezelésére is kiválóan alkalmas.


Amennyiben a cryoterápia - cryo sebészet folyamán kialakuló, az égési sérülésre emlékeztető, hólyagocska nem fertőződik el, a végbemenő bőrcsere nem jár hegképződéssel.
A fent említett elváltozások legtöbbször már néhány cryoterápia - cryo sebészet -kezelés segítségével megszüntethetők.
A cryoterápia - cryo sebészet egy folyékony nitrogén patronnal működő vastagabb tollhoz hasonlatos műszerrel történik. A folyékony nitrogén egy rendkívül apró nyíláson kerül a bőrre. A cryoterápia - cryo sebészet kezelés során hógolyózáskor érzetthez hasonló szurkáló, hideget érzünk, érdemi fájdalmat nem.

 

Fagyasztásos szemölcs eltávolítás - cryoterápia       Cryoterápia - cryosebészeti kezelés után kialakuló hólyagcsa


A cryoterápia - cryo sebészet kezeléseket gyakran kiegészítjük helyi hatóanyagok alkalmazásával, főleg szemölcsök fagyasztása esetén.