Tartalom

Lágylézer terápia - soft laser kezelés

 

 

A keringést és szöveti regenerációt segítő lágylézer besugárzás         A lézer fénynek két fő formáját alkalmazzuk az orvosi terápia során:

 

- a nagy energiájú sebészeti vágólézereket és

 

- a kis energiájú, ún. lágylézer berendezéseket.

 

A lágylézer kezelés kis energiájú, a látható tartományba, vagy az infravörös frekvencia sávba tartozó lézersugárral történik. Az ún. 3B katergóriás lágylézer vágásra, a szövetek elpárologtatására nem alkalmas. Ugyanakkor a lágylézer terápia számos pozitív biológiai hatással bír.
A lágylézer kezelés, a testünket felépítő sejteket határoló ún. sejthártyák működését, a rajtuk keresztül végbemenő anyag és energia forgalmat jelentősen javítva, a kezelt szövetek regenerációs képességét, azaz gyógyhajlamát fokozza. A lágylézer terápia ugyan-e módon gyulladás és fájdalomcsillapító tulajdonságú.


A fentiek miatt a lágylézer kezelés nagyon jól alkalmazható rosszul gyógyuló sebek, visszér-tágulat következtében kialkult fekélyek, valamint ún. fedett izom és izületi sérülések kezelésében.

 

Lágylézer kezelés végtagi keringés zavar esetében


Mivel a lágylézer kezelés semminemű fájdalmat nem okoz, gyermekek is jól tolerálják.


Akut esetben a lágylézer terápia nagy dózisban, krónikus problémáknál a kezelés fokozatosan emelkedő mennyiségben használatos.


A lágylézer sugár egyedül szemünk ideghártyájára, a retinára veszélyes, ezért védőszemüveget használunk mind a betegek, mind a személyzet szeme világának védelmére.