Tartalom

Vékony szálas biolifting bőrfeszesítő kezelés

 

Rendelőnk az elsők között vezette be a műtét nélküli bőrfiatalító/bőrfeszesítő kezelések sorában a Drakula terápiát, más néven PRP kezelést és a Guna MD  orvosi kollagén mezoterápiát. E műtét nélküli bőrfeszesítő kezelési armadának egyik legújabb eleme az ún. vékonyszál behúzásos biolifting terápia.

 

Vékony szál biolifting kezelés háló terve

 

Hogyan működik a vékonyszál biolifting bőrfeszesítő kezelés?

 

A vékonyszál biolifting  kezelés során vékony felszívódó szálakat juttatunk a bőr megfelelő rétegébe vékony tűk segítségével. A vékonyszál bőrfeszesítés során a bőrbe behúzott felszívódó fonalak olyan reakciót váltanak ki a bőr alatti kötőszövetben, melynek hatására fokozott kollagén termelés indul meg. Ez a biológiai inger a kötőszöveti réteg összehúzódása révén fejti ki feszesítő/lifting hatását. A különböző irányokban egymást keresztező szálak a frissen kialakuló kollagén rostozatnak egy térhálós szerkezet vázát biztosítják.

 

Hogyan történik a vékonyszál biolifting bőrfeszesítő kezelés?

 

1.A Drakula és Guna MD orvosi kollagén biolifting kezelésekhez hasonlóan az orvosi konzultációt és a tájékoztató elolvasását követően fényképet készítünk az arcról 3 irányból – ez előírásnak megfelelő dokumentációhoz szükséges, semmilyen nyilvános fórumon nem lesz látható -, majd  ún. mikor-dermabráziót végzünk a felhám elhalt rétegeinek eltávolítására, ami részben felpezsdíti a bőr vér- és nyirok keringését, részben hatékonyabbá teszi az érzéstelenítő krém beszívódását.

2. Ezt követően egy érzéstelenítő krémes pakolást helyezünk fel.

3.Végül  a behatási időt követően bevezetjük  a felszívódó vékony szálakat, a bőr állapotának és megereszkedettségének megfelelően  megtervezett minél jobb lifting hatás elérésére.

 

 Vékony szál biolifting kezelés     Bőrfeszesítés vékony szál behúzással

 

 

Hogyan készüljünk a vékonyszál biolifting bőrfeszesítő kezelésre?

 

A vékonyszál biolifting bőrfeszesítő kezelés előtt érdemes bő folyadék fogyasztással készülni, már pár nappal előtte napi 1000 mg C vitamint, esetleg cink nyomelemet szedni, melyek a regenerációt segítik és csökkentik a vérzékenységet. A vékonyszál biolifting bőrfeszesítő terápia előtt legalább 2-3 nappal a véralvadást csökkentő készítményeket szedését fel kell függeszteni. A vékonyszál biolifting bőrfeszesítő kezelés előtt egy-két órával érdemes bevenni 1 tabletta gyulladás/fájdalom csillapítót, ami a kellemetlen mellékhatásokat minimálisra tudja csökkenteni.

 

 

Mit várhatunk a vékonyszál biolifting bőrfeszesítő kezeléstől? 

 

A vékonyszál biolifting bőrfeszesítő kezelés hatása, az összes többi lifting eljáráshoz hasonlóan, egyénileg változó, az adott személy szervezeti reakcióinak függvénye. A vékonyszál biolifting bőrfeszesítő kezelést követően az fokozott kollagén termeléssel átépülő bőr simább, feszesebb, megfelelő mennyiségű folyadék fogyasztása esetén fokozott hidratáltsági szintet tartó, tehát ún. jobb turgorú lesz.

 

Milyen sűrűn kell/érdemes a vékonyszál biolifting bőrfeszesítő kezelést végezni?

 

A vékonyszál biolifting bőrfeszesítő kezeléstől három hónap elteltével már nem várható további változás, addig kialakul a kollagén rácsszerkezet végleges tartása. Ezért a három hónapos korban esedékes kontroll során egyeztetjük pácienseinkkel a további teendőket.

 

 

Mi a teendő a vékonyszál biolifting bőrfeszesítő kezelést követően? 

 

1.A vékonyszál biolifting bőrfeszesítő kezelés után aznap érdemes minél többet hanyatt fekve pihenni és az arcot néhány napig gyakran hűteni textílián keresztül alkalmazott jégzselével, de akár bőrre kenhető hűtőzselével.

2.Legalább két hétig ne sportoljon.

3.Minimum három hétig kerülni kell a kezelt testrészt érintő direkt hőhatást, mint pl. szauna, szolárium, napozás, gőzöléssel járó kozmetikai kezelések.

 

 Vékony szál biolifting kezelés előtt-után  Bőrfeszesítés vékony szál behúzással előtte-utána

 

Várható-e bármilyen szövődmény a vékonyszál biolifting bőrfeszesítő kezelés kapcsán?

 

Súlyos szövődmény veszélyétől nem kell tartani a vékonyszál biolifting bőrfeszesítő kezelés során.

1.Mint bármelyik szúrással járó beavatkozáskor – ha igen is eséllyel is,de - nem várt fertőzés, gyulladás kialakulhat. Ezért rendkívül fontos betartani a kezelések utáni teendőkre javasoltakat, elsősorban az érintett testrészt érő direkt hőhatás, UV besugárzás ill.mechanikai behatás, pl. intenzív masszázs, kerülését. Ezek gyulladást provokálhatnak.

2.Gyakrabban előfordulhat kisebb-nagyobb bevérzés hiszen számos, a bőr alatt több centiméternyire felvezetett szúrással kerülnek a vékony szálak bevezetésre, ami óhatatlanul 1-1 hajszálér vagy kisebb visszér sérülését okozhatja. Ezek azonban 7-10 nap alatt nyomtalanul felszívódnak és alapozóval eltüntethetők.

3.A vékonyszál biolifting bőrfeszesítő kezelés napján és utána akár 1-2 napig a kezelt testrészen ödéma, bőr alatti vizenyő, duzzanat természetesen előfordul, ezért célszerű a vékonyszál biolifting bőrfeszesítő kezelést olyankor végezni, amikor néhány napot tudunk pihenni utána.

4.A vékonyszál biolifting bőrfeszesítő kezelés után különösebb fájdalomtól nem kell tartani, de feszülés érezhető a szálaknak megfelelően és akár tapinthatók is azok. Előfordulhat, hogy a számos bevezetett vékony szálból 1-2 magától kilökődik. Ez természetes folyamat és a kezelés hatékonyságát nem befolyásolja.

5.A fertőzések megelőzésére néhány napig antibiotikumot érdemes szedni a  vékonyszál biolifting bőrfeszesítő kezelés után.

 

Mikor kell kontrollra jelentkezni a vékonyszál biolifting bőrfeszesítő kezelés után?

 

A vékonyszál biolifting bőrfeszesítő terápia után egy hét, majd három hónap múlva várjuk vissza vendégeinket kontroll vizsgálatra.

 

Kell-e bármilyen egyéb terápia a vékonyszál biolifting bőrfeszesítő kezelés mellett?

 

A vékonyszál biolifting bőrfeszesítő kezelés önmagában is hatékony, de bőrtípuszól függően időnként ajánlott kombinálni Drakula, vagy Guna MD orvosi kollagén terápiával, melyek megsokszorozhatják a hatását. Amennyiben nagyon megereszkedett bőrt kell kezelni a három hónap elteltével érdemes lehet más fajta, ún. horgas COG szálakat bevezetni a bőrbe, melyek a vékony szálak által, szakító szilárdságában már javított bőrt mechanikusan is képesek emelni.

 

 Bőlifting COG szálakkal 

 

A kezelt bőrfelületek rendszeres hidratálása ajánlott.

 

A vékonyszál biolifting bőrfeszesítő kezelés ellenjavallatai?

 

Nem végezhető kezelés

  • Terhességbe, szoptatáskor
  • Vérzékenység esetén, vagy amennyiben átmenetileg sem hagyható el a véralvadás gátló alkalmazása
  • Ha a kezelendő bőrfelület gyulladt, fertőzött, vagy rajta krónikus bőrelváltozás van
  • Akut, lázas betegség esetén
  • Cukorbetegség esetében
  • 18 év alatti életkorban
  • 75-80 év felett hatékonysági kérdések miatt megfontolandó